Μάνος Ναζλίδης - Manos Nazlidis

O Μάνος Πειραιώτης στην καταγωγή βρέθηκε στη Χίο το 2009 και ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της μικροζυθοποιίας μας το καλοκαίρι του 2010 με τον διακριτικό τίτλο “ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ”.

Το 2011 διαμορφώθηκε ο χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου (Αγίου Μηνά 78) όπου στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι και σήμερα.

Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, που αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Το καλοκαίρι του 2012, η μπύρα βρέθηκε στα περισσότερα σημεία εστίασης αλλά και καφέ μπαρ του νησιού, με μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την “εξαγωγή” της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.)

Αρχές του 2013 έγιναν επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας καθώς και νέες προσλήψεις προσωπικού. Στον κατάλογο των προϊόντων προστέθηκε και η Smoked Robust Porter με το δικό της φανατικό κοινό.

το 2014 – 2015 η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αποτελούσε τον μοναδικό ανασταλτικό παράγοντα στις πωλήσεις της επιχείρησης και χρειάστηκαν νέες επενδύσεις σε δεξαμενές για την ομαλή προώθηση και πωλήσεων.

Μάνος - Ιάκωβος

Το 2016 εμβαρέλωσε για λογαριασμό της Satyr Brew μια ακόμα μπύρα, ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους όσους θέλουν να φτιάξουν την δική τους μπύρα να πραγματοποιήσουν το όραμα τους.

Μέσα στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι και η οι εξαγωγές εκτός Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στην γειτονική Τουρκία. Η γραφειοκρατία και η δυσκολία εξαγωγών – εισαγωγών και στις δύο χώρες είναι ένα μεγάλο αγκάθι σε αυτό το σχέδιο.

 

 

Από το 2012 μέχρι σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν στο εγχείρημα της Φρέσκιας Μπύρας Χίου.