Μάνος Ναζλίδης - Manos Nazlidis

Το 2009, δύο φίλοι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια επιχειρηματική δραστηριότητα στο υπέροχο νησί της Χίου, τόπος καταγωγής του Ιάκωβου.

Μετά από πολλές συζητήσεις  και την εμπειρία, μιας μέρας, ερασιτεχνικής ζυθοποίησης του Μάνου , καταλήξαμε στην ιδέα της δημιουργίας της Χιώτικης Μπύρας.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε, ένα νησί με τόσα τοπικά προϊόντα, να μην έχει την δική του μπύρα.

Έτσι αφού ξεπεράσαμε την γραφειοκρατία της ανύπαρκτης νομοθεσίας για τα μικροζυθοποιεία, το 2011 ξεκίνησε το ταξίδι της δημιουργίας του ζυθοποιείου μας, στον Κάμπο της Χίου…

Σε έναν μικρό ισόγειο χώρο κάτω από ένα σπίτι, με πολύ μεράκι φτιάξαμε την πρώτη συνταγή της FRESH CHIOS BEER, η οποία έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά το 2012 και σύντομα βρέθηκε στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος.

Αφού αγκαλιάσατε την αρχική μας προσπάθεια, συνεχίσαμε να προσπαθούμε περισσότερο, διατηρήσαμε την καλή ποιότητα του προϊόντος δημιουργήσαμε νέες μπύρες, όπως η Smoked Robust Porter (η μάυρης μας), η BBQ (η καπνιστή μας), η Wheat mastic (με μαστίχα που απο την πρώτη στιγμή μας ζητήσατε) και η India Pale Ale (η τελευταία μπύρας μας).Μάνος - Ιάκωβος

Ο καιρός περνούσε και η ζήτηση για την τοπική μπύρα μεγάλωνε….

Έτσι ξεκινήσαμε την αναζήτηση για έναν μεγαλύτερο χώρο που θα μπορεί να στεγάζει τον εξοπλισμό και τις ιδέες μας με άνεση.

Πλέον βρισκόμαστε στην περιοχή των Βαβύλων (λίγο έξω από την πόλη της Χίου)(βρείτε μας στο Google Maps).

Οι πόρτες του ζυθοποιείου είναι ανοιχτές για αυτούς που θέλουν να δουν από κοντά τον τρόπο που παράγουμε τις μπύρες μας! Σας περιμένουμε λοιπόν για μια δωρεάν ολιγόλεπτη ξενάγηση όπου θα σας εξηγήσουμε όλα τα βήματα στις διαδικασίες παραγωγής και εμφιάλωσης μπύρας. Στο τέλος της ξενάγησης μπορείτε να αγοράσετε από τον χώρο λιανικής μπύρες ή αναμνηστικά.

Οι ξεναγήσεις γίνονται Δευτέρα έως και Σάββατο στις 11:00, 13:00 και στις 16:00 .